Mitropolitul Gurie Grosu – o perpetuă cinstire a memoriei: Silvia Grossu în dialog cu Raia Rogac - GROSSU, Silvia; ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2026)
Interviul reflectă dialogul dintre Raia Rogac și Silvia Grossu, dedicat păstrări memoriei Mitropolitului Gurie Grosu (1877-1943), primul mitropolit al Basarabiei de origine română după 100 de ani de ocupație rusă. De asemenea, interviul reflectă activitatea doamnei Silvia Grossu, doctor în istorie și conferențiar universitar la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, care este strănepoata Mitropolitului Gurie Grosu prin alianță (soțul ei, Igor, fiind strănepot direct al fratelui mitropolitului, Andrei Grosu). În interviu, autoarea descrie parcursul său academic și cercetările ample dedicate personalități Mitropolitului Gurie Grosu.