Descoperiri, inspirație și bune practici în bibliotecile din România - GAINA, Natalia (BIBLIOPOLIS, 2026)
Artiolul reflectă experiența bibliotecarilor de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău care au vizitat trei biblioteci de referință din România: ASTRA Sibiu, „Octavian Goga” Cluj-Napoca și Biblioteca Județeană Mureș (cu Filiala Teleki-Bolyai). Bibliotecarii au descoperit o armonioasă îmbinare între tradiție și inovație: colecții rare bine păstrate, proiecte pentru toate vârstele, spații moderne, incluziune socială și integrare digitală. Vizita a oferit inspirație, modele de bune practici și motivație pentru dezvoltarea serviciilor proprii.