De la dezinformare la discernământ: ghid pentru evaluarea informațiilor online - ȚURCAN, Nelly (BIBLIOPOLIS, 2025)
Materialul analizează volumul Evaluarea informațiilor din mediul online: nu crede și cercetează de Robert Coravu, publicată în 2021, care abordează necesitatea evaluării corecte a informațiilor din mediul online în contextul dezinformării și al polarizării. Cartea este structurată în șase capitole, combină reflecții teoretice despre contextul informațional, riscurile asociate și fundamentele evaluării cu un ghid practic pentru verificarea surselor și a conținutului. Se accentuează corectitudinea, obiectivitatea și credibilitatea infromațiilor, distincția între fapte și opinii, precum și rolul bibliotecilor în educația informațională. Susținută de o bibliografie extinsă, lucrarea este un instrument esențial pentru bibliotecari și publicul larg, promovând gândirea critică și contracararea informațiilor false.