Caricaturistul scriitorilor: expoziția lui Anatol Fornea găzduită de Biblioteca „Onisifor Ghibu” - MAXIM, Dumitru (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul descrie vernisarea, pe 19 august 2024, la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, a expoziției „Scriitori” a caricaturistului Anatol Fornea. Expoziția prezintă portrete-șarje ale scriitorilor din Republica Moldova, evidențiind trăsăturilor lor distinctive prin umor subtil. Dumitru Maxim, Vitalie Răileanu și Paul Gamurari au subliniat importanța caricaturii ca artă care dezvăluie subtilități ale caracterului, contracarând percepția superficială a genului.