Portrete-șarje și măiestria unui artist cu umor fin, Anatol Fornea - BIVOL, Maria (BIBLIOPOLIS, 2025)
Materialul prezintă activitatea artistică a lui Anatol Fornea, caricaturist, jurnalist și prezentator TV din Chișinău, cunoscut pentru portretele-șarje care surprind trăsături esențiale ale personalităților din diverse domenii, precum literatura și cultura. Textul face trimitere la vernisarea expoziției „Scriitori” (2024, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”), care omagiază 22 de scriitori din Republica Moldova prin desene monocromatice realizate cu marker. Articolul prezintă un interviu care explorează interacțiunea lui Anatol Fornea cu arta caricaturii, pasiunea sa pentru acest gen de artă plastică, sursele de inspirație și diferențele dintre un portret clasic și un portret-șarjă.