Chișinăul – oraș european - MOȘNEAGA, Denisa (BIBLIOPOLIS, 2025)
Eseul prezintă transformarea Chișinăului într-o capitală europeană, subliniind integrarea în Uniunea Europeană ca o cale spre progres, prosperitate și o identitate autonomă. Textul evidențiază potențialul orașului de a contribui la patrimoniul european, dar și necesitatea de a depăși obstacole precum influența străină și instabilitatea politică, Chișinăul fiind perceput ca un pod către un viitor strălucitor.