Concursul de eseuri „Chișinăul european” - DICUSAR, Cristina (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul evocă evenimentul de celebrare și premiere organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în ajunul Zilei Europei, în cadrul primei ediții a Concursului de eseuri „Chișinăul european”, desfășurat pe 8 mai 2024. În cadrul festivității, au fost apreciate viziunile tinerilor asupra unui Chișinău european. Evenimentul a fost moderat de dr. Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, care a subliniat importanța concursului ca mijloc de promovare a valorilor europene și ca platformă pentru manifestarea creativității și angajamentului tinerilor în comunitate. Angela Cutasevici, viceprimar al municipiului Chișinău, a evidențiat prioritatea primăriei de a susține valorile europene prin acest concurs de eseuri. Festivitatea a fost completată de momente muzicale și de premiera filmului documentar „Magda Isanos între Paradisul Grădinii de la Costiujeni și Muntele Athos al Chișinăului”, consolidând dimensiunea culturală a inițiativei.