Provocarea verii la Biblioteca „Vissarion Belinski” - RUSSU, Zinovia (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul descrie ediția a VI-a a Programului estival „Provocarea verii” organizat de Biblioteca „Vissarion Belinski” sub genericul „Știm la bibliotecă”. Bazat pe conceptul STREAM (Știință, Tehnologie, Lectură, Inginerie, Artă, Matematică), programul a captivat copiii prin activități interactive axate pe cunoaștere (păsări, piramide, astronomie, arhitectură) și creație (confecționarea piramidelor, turnurilor, obiectelor din materiale reciclabile). Combinând jocul, experimentul și învățarea practică, inițiativa a dezvoltat abilități esențiale, stimulând curiozitatea și ingeniozitatea participanților, cu beneficii atât pentru copii, cât și pentru comunitate.