Biblioteca inteligentă - ȚURCAN, Nelly (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul prezintă o revistă a presei despre provocările și transformările bibliotecilor tradiționale în era tehnologiei digitale, evidențiind conceptul de bibliotecă inteligentă. De asemenea, materialul reflectă integrarea în biblioteci a tehnologiilor avansate (precum RFID, IoT), a inteligenței artificiale și a realității augmentate, pentru a facilita accesul rapid și personalizat la resurse digitale (e- books, baze de date, multimedia) și pentru a oferi o experiență interactivă utilizatorilor. Bibliotecile inteligente devin astfel centre comunitare dinamice, susținând educația continuă, colaborarea și inovația culturală.