Pledoarie pentru romanul „Războiul Solomonarilor” de Moni Stănilă: Victoria Bargan - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Cartea Războiul Solomonarilor, scrisă de Moni Stănilă, se încadrează în categoria romanului fantasy. Romanul, apărut la Editura Polirom, în Colecția „Junior”, s-a născut dintr-o simplă inițiativă a autoarei de a crea ceva interesant pentru nepoata sa, care îi tot cerea recomandări pentru lecturi și care totodată a inspirat-o. Interesant e faptul că scriitoarea a început să scrie romanul după sărbătorile de iarnă, aceasta fiind perioada în care încep aventurile din poveste.