DEZVOLTAREA ŞI FACILITAREA PARTENERIATULUI PROFESIONAL ŞI SOCIAL – FACTORI DE PROMOVARE ŞI COMUNICARE AI IMAGINII INSTITUŢIONALE - COŞERIU, director adjunct, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Tatiana (BIBLIOPOLIS, 2020)
Evoluţia lumii contemporane este profund marcată de ponderea unor transformări care, prin amploarea şi complexitatea lor, au schimbat confi guraţia şi natura relaţiilor bibliotecă-utilizator-comunitate. Vectorul dezvoltării instituţionale este promovarea, care utilizează comunicarea ca un mecanism transparent şi echitabil. Promovarea prin comunicare sau comunicare şi promovare sunt elemente indispensabile ale unei instituţii infodocumentare. Aceste elemente acţionează împreună şi facilitează dialogul profesional, social. Spiritul dominant al Bibliotecii Municipale este orientarea spre cooperare, spre parteneriat ca o soluţie pentru un mai bun management, precum şi o componentă importantă a misiunii.