Eseuri despre lumea de azi de Alessandro Baricco - Pilchin, Ivan (BIBLIOPOLIS, 2023)
Alessandro Baricco este, fără îndoială, unul dintre cei mai apreciați și citiți intelectuali italieni și, în general, europeni ai momentului. Baricco mai este muzicolog și realizator de emisiuni radio și TV, dramaturg și regizor de film. Baricco încearcă să surprindă schimbările generate de tehnologiile contemporane și impactul lor asupra culturii și civilizației în cartea sa „Bun venit la circ: Eseuri despre lumea de azi”.