IMN CĂRŢII - BOBEICĂ, profesor pensionat, fost deţinut politic, com. Codreanca, Străşeni, Constantin (BIBLIOPOLIS, 2021)
Ea, Cartea... Prima şi cea mai mare Minune a omenirii... Nevoia imperativă a ei de a lăsa semenilor, secolelor ce vin a sesizat-o genialul sculptor anonim, care a plăsmuit capodopera Omul cugetător, neasemuită creaţie care, privită şi acum, peste milenii, ne zguduie prin expresivitate şi prin mesajul-poruncă:„Cugetă! îndrăzneşte! Gândeşte! Cutează!"