Un excelent manager al culturii, o fidelă prietenă a bibliotecarilor - KULIKOVSKI, Conferențiar universitar , Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Mariana Alecsandri se numără printre cei care consideră cultura, şi prin ea şi cartea, acea “speculum humanae salvationis”, care apropie, peste spaţiu şi timp, pe cel ce caută de cel care descoperă, acea oglindă în care licăreşte o speranţă de viitor.