СOLOCVIILE PROFESIONALE DE VARĂ LA UMBRA COPACULUI PAULOWNIA - FOIU, șef, Secția „Memoria Chișinăului”, Taisia; JUC, șef, Filiala „Târgoviște”, Liliana (BIBLIOPOLIS, 2020)
În fiecare an, în luna iunie, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează Colocviile profesionale de vară. Tematica colocviilor este diferită: servicii de bibliotecă, arhitectura bibliotecilor, cărți electronice, jocuri moderne în bibliotecă etc. În acest an, cea de a VI-a ediție a Colocviilor profesionale de vară, a fost dedicată urbei noastre și a purtat genericul „Chișinăul… ne surprinde”. Ședința din anul curent a fost una deosebită, s-a desfășurat în aer liber, într-un loc pitoresc, lângă havuz, la umbra copacilor și în mireasma florilor, în scuarul Filialei „O. Ghibu”, căreia, de fapt, îi și aparține această inițiativă pentru care îi suntem recunoscători.