Informarea legislativă - instrument de realizare a drepturilor cetăţenilor: (Din experienţa bibliotecilor din Federaţia Rusă) - HARJEVSCHI , Biblioteca Publică de Drept, Mariana; NICHIFOR, Biblioteca Publică de Drept, Tatiana (BIBLIOPOLIS, 2021)
Una dintre cele mai importante sarcini ale formării societăţii cunoaşterii o reprezintă accesul deplin la informaţie. Aceasta constituie o moştenire contextuală publică atît la nivel naţional cît şi internaţional. în acest sens, informaţia cu caracter legislativ şi cea oficială poate fi considerată drept o sursă de informare cumva prioritară. Programul "Crearea reţelei publice de centre informaţionale legislative în cadrul bibliotecilor publice" a fost lansat în 1998, sub auspiciile Ministerului Culturii, ale Fundaţiei Ruse pentru reforme în domeniul juridic şi ale Comitetului UNESCO "Informaţia pentru toţi".