Inaugurare cu eforturi comune: Focşani - Chişinău - TIMUŞ, director; Biblioteca Publică "Ştefan cel Mare şi Sfint”, Angela (BIBLIOPOLIS, 2021)
A fi informat, a devenit astăzi un lucru indispensabil pentru cei ce vor să ocupe un loc demn în societate. Prin aceasta se explică apariţia unui număr mare de surse informative, una mai eficientă şi mai accesibilă decît alta. în aceste condiţii, se pune întrebarea despre rolul bibliotecii într-o lume în care totul e dominat de internet, video, televizor, radio etc. Prevalează un răspuns: oricît ar încerca aceste mijloace informative să înlocuiască biblioteca, ea va avea întotdeauna o importanţă incontestabilă. Un argument în susţinerea acestei idei a constituit-o şi inaugurarea, la 14 octombrie 2004, de Hramul Chişinăului, a BP “Ştefan cel Mare şi Sfînt”, în sectorul Botanica. De fapt, biblioteca activează în sector mai mult de jumătate de secol, avînd ca cititori principali copiii capitalei. Luînd în considerare necesităţile şi aspiraţiile comunităţii, s-a ajuns la ideea renovării unei biblioteci model în sector, la care vor avea acces toţi doritorii. La deschiderea acestui edificiu cultural au contribuit financiar Primăria municipiului, Pretura sectorului Botanica, BM “B. P. Hasdeu”.