Perspectivele activităţii Cenaclului literar "Sic cogito" - RĂILEANU, autor de proiect, Vitalie (BIBLIOPOLIS, 2021)
Am optat pentru această denumire a Cenaclului literar, care va activa în cadrul BM "B. P. Hasdeu", deoarece, făcînd bilanţul activităţilor anuale a acestui centru cultural orăşenesc, dar şi republican, am constatat că sectorul literar, prin intermediul manifestărilor (incluse de programul, multiplu diversificat, al BM), al Cenaclului literar “Sic cogito”, va aduce o notă personală în vasta acţiune de educaţie estetică. Considerăm că întrunirile lunare vor contribui la lansarea noilor volume de poezie, proză, dramaturgie etc., valorificînd noi nume de scriitori, însă, în vizorul activităţilor va ramîne permanent şi colaborarea cu cei mai laborioşi membri ai Uniunii Scriitorilor din Moldova.