Împrumutul la domiciliu - un serviciu indispensabil al Bibliotecii Publice de Drept - MUNTEANU, director interimar, BPD, Tatiana (BIBLIOPOLIS, 2021)
Fiind o bibliotecă specializată în carte juridică şi legislaţie, Biblioteca Publică de Drept are o dublă misiune. Pe de o parte, ea trebuie să creeze condiţii eficiente pentru accesul la informaţie şi la documentul juridic, promovarea legislaţiei în mediul specialiştilor dar si a studenţimii de la facultăţile de profil, iar pe de altă parte, are obligaţia de a facilita accesul la cartea juridică şi legislaţie pentru cei interesaţi de ştiinţa dreptului, pentru simplul cetăţean, astfel, contribuind la educarea unei culturi juridice generale în rîndurile populaţiei. Aceste priorităţi ale BPD sunt menite să contribuie la formarea unor specialişti calificaţi în drept, şi totodată, să-i ajute pe cetăţeni să-şi cunoască drepturile fiecare cetăţean, să atragă pe toţi membrii comunităţii din Republica Moldova la o participare activă în dezvoltarea continuă a valorilor unei societăţi democratice.