GÎNDURI DE LICEAN DESPRE NICHITA STĂNESCU - GUDCOV, Irina; LUCHIAN, Mihai; ULIANOVSCHI, Doina; BORTNIC, Sandu (BIBLIOPOLIS, 2021)
Nichita Stănescu este un mare creator de poezie modernă, care a pătruns profund în problemele existenţiale, rela- ţionîndu-le în mod original, prin meditaţii filosofice complexe, cu simboluri şi cu aspecte inedite ale puterii cuvintelor. Doina ULIANOVSCHI, clasa a XII-a „L"