SUPREMUL ARGUMENT - NEPĂRTINITOAREA ISTORIE - BOBEICĂ, prof. , Constantin (BIBLIOPOLIS, 2021)
Odată cu apariţia lucrării Istoria Rusiei. Kratkikurs* scriitorul Ion lachim apare într-o nouă ipostază - cea de analist şi filosof al istoriei cum, pe drept cuvânt menţionează în prefaţă savantul Anton Moraru:„lon lachim va prefera în această carte nu numai tenta istorică, sarcasmul gândirii critice, dar şi detaliul documentar, cu propria lui flacără dramatică, efectul automatizat al realului obiectiv, dublarea acţiunilor narative în spaţiu şi în timp, prin valorificarea documentului şi interpretarea lui artistică".