MAI MULT DECÎT O BIBLIOGRAFIE - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2021)
Recunosc: m-am gîndit la titlul de mai sus încă în procesul de lecturare/ redactare a manuscrisului acestei cărţi noi* a dlui Ion Şpac, consacrată revistei Arhivele Basarabiei. M-au impresionat încă de pe atunci multe pagini, numeroase documente, zeci de comentarii. Nu ştiam atunci că autorul are pregătit şi un subtitlu: Studiu documentar-informativ, un subtitlu pe cît de reuşit, de atît de necesar. Aşa sau altfel, precizarea aduce exact ceea ce am dorit să spun şi eu: că avem în faţă, avem pentru suflet şi pentru minte, o lucrare mai puţin obişnuită şi de o valoare greu estimabilă.