CONFLICTUL CA INSTRUMENT DE DEZVOLTARE - SUVAC, şef serviciu „Comunicarea Colecţiilor" al Bibliotecii Ştiinţifice a ASEM, Natalia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Conflictul - factor al existenţei umane, iar istoria omenirii - un câmp de lupte şi conflicte. Astăzi, ca şi ieri, apare întrebarea: ce facem noi cu conflictul? în literatura străină şi locală conflictul este abordat din mai multe puncte de vedere: natura conflictului, efectul sau rolul lui social etc. Unii autori vorbesc despre natura lui negativă, odată ce conflictul provoacă efecte neproductive în relaţiile umane; alţii consideră conflictele nu numai ca acceptabile, dar, într-o oarecare măsură, necesare pentru buna funcţionare a organizaţiei. însă, şi unii şi alţii, recunosc necesitatea cercetării, elucidării acestui fenomen.