Biblioteca Naţională - trecutul şi prezentul nostru - KULIKOVSKI, preşedintele ABRM Director General BM „B.P.Hasdeu”, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Cu o istorie de 170 de ani de existenţă, de activitate pe tărâmul bibliologiei naţionale, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi-a clădit cu trudă, cu greu locul său distins în istoria culturală a statului nostru. Aniversarea fie a unei persoane sau a unei instituţii este un moment când fiecare dintre noi îşi face ordine în idei, o trecere în revistă a reuşitelor şi insucceselor, adoptă comportamente şi speră la ceva mai bun în viitor. Aceasta a fost cred, preocuparea Bibliotecii Naţionale în anul 2002.