BLOOM, ANDERSON, KRATHWOHL ȘI PROVOCAREA VERII - KULIKOVSKI, director adjunct, conf. univ. , Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Singura modalitate de a ajunge în viitor este ca muncind să ne dezvoltăm o înțelegere mai bună cu privire la felul în care se schimbă lucrurile, să planificăm răspunsul adecvat, iar după asta să facem orice este necesar pentru a-l realiza. Provocarea verii e despre această modalitate, despre viitor, e despre învățare, e despre a face, e despre formare competențe. În acest program bibliotecarii au fost formatori și formați totodată. Au învățat pregătindu-se de activități dar, cel mai mult și mai bine, au învățat în mod social din interrelațiile cu participanții. Au învățat să-i asculte, să-i privească, să-i aprecieze, să-i încurajeze, să-i motiveze, să-i întrebe ce vor să afle, ce vor să descopere, ce vor să exploreze, ce vor să experimenteze. Programul e despre regândirea educației la BM – un model care are în centru spiritul creativ, antreprenorial și inventiv (deopotrivă al bibliotecarilor și al participanților).