EDUCAȚIE PRIN ÎNVĂȚARE CREATIVĂ - TIMUȘ, șef, Secția dezvoltare servicii, Angela (BIBLIOPOLIS, 2021)
Programul estival Provocarea verii, practicat pentru prima dată la BM „B.P. Hasdeu”, s-a dovedit a fi unul remarcabil prin specificul și conținutul său. Provocarea a intrat în ritm alert, atractiv și interesant: cu o varietate de tehnici, jocuri, tematici, abordări. Lectura, Creativitatea, Tehnologia și STEAM au format atributele esențiale în cele trei componente ale programului: Citește. Descoperă. Creează. În cadrul programului au fost prioritare interesul copilului și asigurarea unui mediu care să suscite în egală măsură dorința de a acumula cunoștințe și creativitate, aceasta din urmă fiind identificată cu o activitate de gândire și analiză, de explorare, de aflare și aplicare a noului. Preocuparea pentru dezvoltarea capacităților creatoare ale copiilor rămâne o constantă a tuturor activităților organizate, accentuată de grija de a le respecta ideile, de a da curs inițiativelor lor, de a le insufla încrederea în propriile posibilități. Programul estival a oferit participanților oportunități de cunoaștere și de dezvoltare personală.