BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „B.P. HASDEU” LA GREA ÎNCERCARE… A PLECAT DINTRE NOI, MULT PREA DEVREME, VLAD POHILĂ - Municipală, Biblioteca (BIBLIOPOLIS, 2020)
Când spui Vlad Pohilă, reacțiile sunt multe și toate pozitive – simpatie, curiozitate, afecțiune, apreciere, admirație, gratitudine… Destinul a urzit ca de la sfârșitul mileniului doi să meargă cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în aceeași direcție, fiind, de prin anii ’90, prezent în viața profesională care era și personală. Format într-un regim totalitar, ostil ființei lui, a știut să învețe din tot ce i se întâmpla. A avut greutăți, poate chiar prea multe… Cu toate acestea n-a avut niciodată momente în care să nu întrevadă vreo speranță sau lumină.