TÂRGUL DE CARTE – FOCȘANI 2019 - GAMARȚA, șef, Filiala „Ștefan cel Mare”, Lilia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Sufletiști, entuziasmați și energici sunt bibliotecarii din Focșani de la „Duiliu Zamfirescu”. La 31 octombrie – 3 noiembrie 2019, ei au organizat un eveniment remarcabil: Târgul de carte cu genericul „Anul cărții” în România, ediția a XIV-a. La manifestare au participat invitați de onoare din Italia: dl Claudio Gambino, primar al orașului Borgaro Torinese, dl Eugenio Bertuol – responsabil pe cultură, dna Sandra Rainero – director la Biblioteca din Borgaro Torinese, dna Lucrezia Russo – director al Institutului Comprensivo „Eduardo Defassi” din Borgaro Torinese, dna Barbara Ongari, profesor. Din partea italiană au mai participat și președinții asociațiilor DACIA din Borgaro Torinese, dna Mariana Iacob din Rivol și dna Natalia Elinoiu, care este în același timp și președinte al Federației asociațiilor românești și moldovenești din Piemonte (FARMP). Republica Moldova a fost reprezentată de partenerii din Chișinău, șefa Filialei „Ștefan cel Mare” și dna Aliona Nosatîi, șef, Filiala N. Titulescu. Evenimentul a inclus o paletă diversă de momente artistice, excursii, vernisaje, ateliere, lansări și prezentări de carte, conferințe profesionale cu participarea unor personalități remarcabile.