„PUNTE NECESARĂ PENTRU COMUNICAREA ÎNTRE COLEGI”: Un interviu cu doamna Corina APOSTOLEANU, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Absolventă a Facultății de Filologie a Universității din Craiova, specializarea română-engleză (1986). Profesor de limba și literatura română și limba engleză (1986-1990), bibliotecar din 1991. Traducător. Studii postuniversitare: Bibliologie și Știința Informării, Facultatea de Litere, Universitatea din București, Diplomă de absolvire 2001; Doctor în litere, specializarea Științele informării și documentării, Facultatea de Litere, Universitatea București (2009). Publicații (selectiv): Scriitori de la Tomis: Catalog biobibliografic, realizat de Ovidiu Dunăreanu, în colaborare cu Corina Apostoleanu și Victor Corcheș. Constanța, Revista „Tomis”, 1997; Literatura în Dobrogea: Dicționar biobibliografic. Autori: Ștefan Cucu, Corina Apostoleanu. Constanța, Biblioteca Județeană, vol. I, 1997; vol. II, 1999; Corabia de fildeș: poeți ai sudului: Alexandru Gherghel, Dumitru Olariu, Dimitrie Batova, Liuben Dumitru, Vasile Culică, Boris Deșliu / coordonatori: Ovidiu Dunăreanu, Victor Corcheș. Prefață Corina Apostoleanu. Constanța, Ex Ponto, 2000; Realitatea și supra-realitatea în contrapunct. Tehnici narative în proza lui Matei Vișniec. În: „Literatura, teatrul și filmul”. În onoarea lui Matei Vișniec. Volum coordonat de Marina Cap-Bun și Florentina Nicolae. Constanța, Ovidius University Press, 2015; Lectura publică românească. Gesturi și ritualuri. Scurtă privire istorică. În: „Biblioteconomia românească la început de secol XXI: Omagiu profesorului Mircea Regneală la 70 de ani”/ Coordonatori: dr. Robert Coravu; conf. univ. dr. Elena Tîrziman. Constanța, Ex Ponto, 2013; Studiile românești în context inter- și transdisciplinar: In memoriam Marin Mincu / Coordonatori: Marina Cap-Bun, Iuliana David, Corina-Mihaela Apostoleanu. București, Editura Universitară, 2017; Reviste dobrogene ale României Mari / Corina-Mihaela Apostoleanu, Angela Anca Dobre, Luminița Stelian. Constanța, Ex Ponto, 2018; Revista „Ovidiu”. O biografie contemporană / Corina Apostoleanu, Luminița Stelian, Angela-Anca Dobre. Constanța, Ex Ponto, 2019.