UN SEMINAR ALTFEL SAU ARCADIE SUCEVEANU ÎN DIALOG CU CITITORII - PUȚINTICĂ, Valeria (BIBLIOPOLIS, 2020)
La data de 20 noiembrie 2019 studentele Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova au avut șansa de a realiza un altfel de seminar decât acel clasic, un seminar realia, unul viu și dinamic. Ideea aparține stimatei doctor conferențiar Victoria Fonari. La Biblioteca Centrală, BM „B.P. Hasdeu”, în cadrul Cenaclului „Magia cuvântului” sala cu coloane ne aștepta cu microfon, cu proiector. A fost o lecție inedită în care am reușit să-l cunoaștem personal pe președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, poetul Arcadie Suceveanu. Publicul număra peste o sută de cititori: elevii Liceului Teoretic „Hyperion”, Durlești, însoți de trei profesori de limba și literatura română, printre care era absolventa facultății noastre Natalia Secară; Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu- Prim”; studenții de la Centrul de Excelență în Industrie Ușoară.