PE ALEEA INTERPRETĂRILOR – ÎN CENTRUL ATENȚIEI CREAȚIA HASDEENILOR - FONARI, dr. conf., Victoria (BIBLIOPOLIS, 2020)
În cadrul Cenaclului Literar „Magia cuvântul” au loc diferite discuții despre aspecte teoretice, despre creație și scriitori. La 19 septembrie 2019, de Ziua Ușilor Deschise, ne-am propus să valorificăm creația hasdeenilor. În calitate de moderator am insistat pentru scrierea interpretărilor tinerilor, acest lucru fiind condiționat de un rezultat de care ne-am bucurat într-o finalitate în luna iunie 2019. Au fost mai multe etape: inițial am prezentat cărțile care sunt în fondul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, tinerii și-au ales textele pentru interpretare argumentându-și alegerea la una din ședințele cenaclului. Apoi a urmat dialogul interpretativ, discuțiile despre realizare. Pentru revista „BiblioPolis” am selectat cele mai reușite interpretări, care sper să motiveze și alți tineri spre cărțile Iuliei Hasdeu și ale lui B.P. Hasdeu.