URMA PAȘILOR EI. IULIA HASDEU – ÎNTRE VIAȚĂ ȘI NEMURIRE - POP, Felician (BIBLIOPOLIS, 2020)
Cea mai recentă carte a Adrianei Ungureanu, Urma pașilor ei. Iulia Hasdeu – între viață și nemurire (editura Eikon, București, 2019) este destul de dificil de încadrat, pentru că nu este propriu-zis, un „roman”. Autoarea mărturisește din capul locului că subiectul acesta o obsedează, că Iulia Hasdeu nu este doar un simplu alter ego, ci – metempsihotic – ipostazele existențiale ale celebrei fiice a lui Bogdan Petriceicu Hasdeu se suprapun peste avatarul cotidian, modern în care trăiește autoarea, această eroină din umbră a unei cărți stranii și seducătoare.