BIBLIOTECA PUBLICĂ CRIHANA VECHE – BIBLIOTECĂ CONECTOR COMUNITAR - CUDLENCO, director, Biblioteca Publică Crihana Veche, Maria (BIBLIOPOLIS, 2020)
Cetățenii au un rol activ în construirea unei societăți democratice, mai bune, iar formarea abilităților și atitudinilor specifice unei cetățenii active este esențială. Bibliotecile devin magneți reali atunci când acestea oferă oamenilor calitățile pe care le-au experimentat în viața civică a comunităților, precum sentimentul de loc natal, vitalitate socială, implicarea în rezolvarea problemelor din comunitate, stimularea participării publice la procesul decizional etc.