ÎMBRĂȚIȘĂRI DE POEZIE - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2020)
La Biblioteca Centrală din cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” a avut loc o lansare de carte mai puțin obișnuită pentru instituția care dă undă verde pentru zeci și chiar sute de volume noi pe an. De data aceasta protagonistă a fost o tânără poetă, Mariana Iurcu, care-și satisface stagiunea de stranieră în Italia din cauza că nu și-a putut găsi un job Acasă, așa cum avea să menționeze din startul evenimentului moderatorul, dar și prefațatorul cărții, poetul Nicolae Dabija. Cartea se intitulează sugestiv Îmbrățișați de emigrări, pe care eu aș considera-o, între altele, și ca un semnal de alarmă pentru cei care mai pot să stopeze cursul galopant al migrației. Nu de mult am avut o invitație la un gimnaziu care în trecutul nu prea îndepărtat era doldora de copii pe vremea când școala era medie, după anii `90 a devenit liceu și treptat numărul a scăzut, astfel ajungând la mai puțin de jumătate, apoi chiar la o treime.