PLEDOARIE PENTRU CETIRE - TARAGAN, Elena (BIBLIOPOLIS, 2020)
Un tânăr îndrăgostit de carte… Un suflet sensibil, receptiv la frumos, generos, prietenos, deschis la minte, negrăbit în afirmații categorice, conștient de puținul pe care îl știe în raport cu imensitatea cunoașterii, modest, prețuitor al gândului și al gândirii, mărinimos, deștept, capabil, conștient de sine și de lume, viteaz, sigur pe sine, zidit în valoare și în aprecierea ei. Multe minuni poate face cartea. Cartea te face om, ne spun părinții, bunicii și străbunicii pentru că este un adevăr dintotdeauna, axiomatic, inutil a fi dovedit. Cartea acționează discret, tăcut, încet, migălos, cultivând frumosul și idealul, oțelind sufletul și făcându-l dârz, revelând adevărul și dragostea pentru el.