PILONII DE REZISTENŢĂ AI BIBLIOTECII: IERI, AZI, MÎINE - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2020)
Faptul că am pus problema „stîlpilor” pe care se sprijină valoarea şi prestigiul unei biblioteci la cele trei timpuri gramaticale şi fi lozofi ce: trecut, prezent, viitor – nu ar trebui să mire, dat fi ind faptul că, în linii mari, cei mai importanţi dintre aceşti „piloni” au fost, rămîn şi vor fi identici secole de-a rîndul. Scurgerea grabnică a timpului introduce doar anumite rectifi cări, completări, ajustări la nevoile unei epoci concrete, la necesităţile specifi ce oamenilor, popoarelor dintr-un veac sau o perioadă istorică anume.