CULTURA ŞTIINŢIFICĂ Şl COMUNICAREA ŞTIINŢIFICĂ -VALORI ALE SOCIETĂŢII CUNOAŞTERII - ȚURCAN, Conf. univ. dr. hab., Universitatea de Stat din Moldova, Nelly (BIBLIOPOLIS, 2020)
Societatea bazată pe cunoaştere reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea civilizaţiei umane, o dezvoltare calitativ nouă a modului de viaţa, care implică folosirea pe scară largă a informaţiei şi a cunoştinţelor în toate sferele existenţei umane şi activităţii sociale, cu un impact economic şi social major. Este clar că pentru Societatea Cunoaşterii o valoare incontestabilă reprezintă cunoaşterea ştiinţifică şi cunoştinţele ştiinţifice.