PRATIQUES DE LECTURE ET NOUVEAUX SUPPORTS NUMÉRIQUES: DES EVOLUTIONS CONVERGENTES? - MULLER, Catherine (BIBLIOPOLIS, 2020)
În articolul semnat de responsabilul pentru medierea științifică la ENSSIB, Catherine Muller, este abordată problema cărților electronice. Cercetătorii Benoit Epron, director de studii la ENSSIB, și sociologul Christophe Evans, responsabil de cercetări la BPI, au analizat evoluția practicilor de lectură și în special cea pe suport digital. Benoit Epson menționează că lectura digitală se adaptează la dispozitivele care se schimbă des: calculator, e-readere, Ipad etc., scoate în relief probleme legate de conținutul electronic în context editorial, definește locul bibliotecilor în oferirea accesului la acest conținut nou. Sociologul C. Evans analizează evoluția lecturii, menționînd că astăzi calitatea lecturii s-a schimbat, identificînd tipurile de lectură.