CĂRŢILE ȘI AUTORITĂŢILE - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2020)
Cîteva împrejurări, una mai diferită decît alta, m-au determinat să scriu acest editorial, poate cel mai scurt, dar și cel mai trist din cîte am redactat pînă în prezent, de aproape zece ani. De ce ar fi trist un editorial? Deoarece scriu cu bucurie despre cultura de la noi, oricît de dramatică, tragică, agonică chiar ar fi situaţia în care se afl ă cultura, și mă indispun cînd trebuie să mă refer și la politică. Dar de ce să fi e și succint? Pentru că scriu cu plăcere și, cît mai mult posibil, despre cultură, dar cu totul anevoie mă apuc să abordez temele politice.