SURSELE CREATIVITĂȚII: (Fragment din cartea Creativitatea serioasă) - de BONO, Edward (BIBLIOPOLIS, 2020)
Fragmentul „Sursele creativității” din cartea ”Creativitatea serioasă” de Edward de Bono analizează unele dintre sursele tradiționale ale creativității și, de asemenea, alte câteva pe care unii le cunosc, alții nu - de la inocență la motivație, de la experiență la stil, de la șansă la raționament ș.a. Aceste considerente servesc atât la plasarea în perspectivă a tehnicilor sistematice ale gândirii laterale, cât și la generarea unor idei practice despre gândirea creativă.