NOTĂ-COMENTARIU - BALMUȘ, Pavel (BIBLIOPOLIS, 2020)
Textul articolului de mai sus ne-a fost oferit, xeroxat, de către dl Liviu Papuc, cu ani în urmă, dimpreună cu un extras-„rezumat" al D-sale din voi. I al „însemnărilor zilnice" de T. Maiorescu (p. 233-234): „Mitiţâ Sturdza găseşte de vînzare, la Bucureşti, la un evreu anticar, cartea împrumutată de Hasdeu de la Odessa, şi o cumpără cu 3Zi [creiţari?]; avea ştampilă de Odessa..." Mulţumind, şi pe această cale, prietenului de la Biblioteca Centrală Universitară „M. Eminescu" din laşi, sperăm că în viitorul apropiat va fi reprodus, în acelaşi BiblioPolis, şi articolul B. P. Hasdeu - bibliotecar la laşi de Viorica şi Grigore Botez (1910-1981), articol scris „La 50 de ani de la moartea lui B.P. Hasdeu" şi publicatîn revista Călăuza Bibliotecarului, în 1957, adică acum o jumătate de veac.