UTILIZATORI ÎN CĂUTAREA BIBLIOTECILOR, BIBLIOTECI ÎN CĂUTAREA UTILIZATORILOR - PÂNZARU, Ludmila (BIBLIOPOLIS, 2020)
Una din regulile tehnicii de vînzare aplicată în comerţul cu amănuntul spune că pentru a vinde marfa, este inutil să aştepţi pînă clientul va intra în librărie, din contra, trebuie să te duci în întîmpinarea lui, să-l cauţi. Lansarea unor activităţi ca „Lecturile verii" sau „Cartierul citeşte o carte", deschiderea paginilor personalizate, publicarea listelor bibliografice pentru diferite categorii de utilizatori, oferirea unui serviciu de referinţă online reprezintă atît soluţii pentru a ridica rata frecvenţei bibliotecii, cît şi rezultatul utilizării unor experienţe din sectorul comercial, adoptate de biblioteci. Ce ar trebui să facem în cazul cînd utilizatorul nu vine la bibliotecă?