Nerva Hodoş: (90 ani de la trecerea în eternitate) - MADAN, Ion (BIBLIOPOLIS, 2020)
Cu admiraţie şi pietate ţinem sfat cu marii noştri înaintaşi-patrioţi. Printre aceştia un loc de referinţă îi revine celui mai de seamă bibliograf român Nerva Hodoş. S-a născut în Baia de Criş, la 20 noiembrie 1869, ca fiu al lui losif Hodoş, membru al Academiei Române, şi al Anei, fiica lui Si-meon Balint, unul dintre fruntaşii Revoluţiei de la 1848 din Transilvania. La Bucureşti a sosit de copil, urmând liceul şi apoi Facultatea de Litere. Era un tânăr deşirat, retras, cu privire pătrunzătoare şi plină de bunătate.