Serviciul EtnoBiblioteca – punte intre tradiție și comunitate - Bivol, Maria (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul prezintă activitatea serviciului comunitar „EtnoBiblioteca”, desfășurat la Biblioteca Centrală, dedicat conservării și promovării costumului tradițional basarabean. Lansat în 2019, serviciul oferă ateliere, șezători și sesiuni de instruire prin care participanții învață tehnici autentice de cusut, brodat și țesut. Prin activitățile sale, serviciul EtnoBiblioteca contribuie la păstrarea patrimoniului cultural, la transmiterea tradițiilor între generații și la consolidarea comunității. Interviul cu Olesea Enachi evidențiază valoarea cămășii cu altiță, importanța meșteșugurilor tradiționale și rolul bibliotecii ca spațiu de educație culturală și creativitate.