„Actualmente, biblioteca este miracolul care mi se întâmplă in fiece zi”: Zina Izbaș în dialog cu Raia Rogac - IZBAȘ, Zina; ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2026)
Interviul scoate în prim-plan personalitatea și activitatea Zinei Izbaș, promotoare a culturii și tradițiilor românești. Sunt evocate amintiri din copilărie, rolul colindelor și al obiceiurilor de iarnă în păstrarea identității naționale, experiența sa de peste 40 de ani la Radio Moldova și activitatea desfășurată în prezent la Biblioteca „Ovidius”. Un accent deosebit este pus pe Concursul național de colinde „Răsună pe la ferești vechi colinde românești”, care contribuie la valorificarea patrimoniului cultural și la educarea tinerei generații în spiritul tradițiilor autentice.