„Mary Stuart” sau roata fatală a puterii - PILCHIN, Ivan (BIBLIOPOLIS, 2026)
Recenzia interpretează spectacolul lui Andrei Șerban ca pe o tragedie politică de mare forță, în care rivalitatea dintre Mary Stuart și Elizabeth I devine o reflecție asupra puterii, justiției, destinului și hazardului istoric. Sunt remarcate construcția scenică monumentală, ideea distribuirii rolurilor prin tragere la sorți și actualitatea neliniștitoare a temelor legate de opresiune și libertate.