Biblioteca „Târgoviște” sărbătorită la 30 de ani - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2026)
Biblioteca „Târgoviște”, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, și-a sărbătorit recent 30 de ani de activitate, marcând trei decenii de implicare culturală și educativă în sectorul Buiucani. Înființată în 1995, ca a patra bibliotecă de carte românească din Chișinău, de-a lungul anilor, biblioteca și-a crescut și diversificat fondul de carte și a dezvoltat o echipă creativă și dedicată. Aniversarea a inclus recitaluri muzicale și de poezie, spectacole de teatru de păpuși („Bibliopicii”) și prezentări despre evoluția bibliotecii. Liliana Juc, șefa Bibliotecii „Târgoviște”, a evidențiat misiunea instituției ca hub cultural prin programe educative, ateliere digitale, sesiuni de biblioterapie, cluburi tematice și proiecte pentru copii și seniori. Biblioteca promovează lectura, cultura digitală și colaborarea cu cadre didactice și specialiști din diverse domenii.