ILIE E. TOROUȚIU: (1888 – 1953) - MOȚOC, Radu (BIBLIOPOLIS, 2020)
Un remarcabil critic și istoric literar, folclorist, traducător și membru corespondent al Academiei Române, Ilie E. Torouțiu, a fost uitat pe nedrept de istoria literaturii și dicționarele enciclopedice. Ilie E. Torouțiu face parte din generația de intelectuali români din Bucovina, și trebuie readus în atenția publicului interesat, datorită activității sale de excepție în domeniul istoriei literaturii.