BIBLIOTECA PUBLICĂ MULTICULTURALĂ - KULIKOVSKI, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Pe mapamond există circa 6 000 de limbi diferite. Net-ul ne conectează cu o largă diversitate culturală şi lingvistică, aceasta creând probleme celor care nu au abilităţile lingvistice necesare. Deci, încălzirea globală nu este unica problemă a lumii. Diversitatea culturală este o problemă nu mai puţin importantă ca cea a încălzirii globale. De aceea se şi află pe agenda marilor organizaţii internaţionale precum UNESCO şi IFLA. [1] Manifestul bibliotecii multiculturale IFLA/UNESCO (în continuare MBM), adoptat la Congresul Mondial al bibliotecarilor (2008), vine să suplimenteze Manifestul bibliotecii publice (1994), Manifestul bibliotecii şcolare (1999), Manifestul Internetului (2002), documente care stabilesc principii importante de dezvoltare a domeniului bibliotecar.