MOBILIZARE PENTRU ȘTIINȚA DESCHISĂ, PENTRU ȘTIINȚA CETĂȚENILOR - KULIKOVSKI, Conferențiar universitar , Lidia; editor (BIBLIOPOLIS, 2020)
Comunicarea și promovarea științei s-a încetățenit la BM „B.P. Hasdeu” datorită insistenței bibliotecarilor de a organiza al IV-lea an consecutiv Campania „Hora Științei”, devenind, astfel, parte a activității de bază și conturându-se ca element sau ritual al culturii noastre instituționale. Scopul declarat al Săptămânii Științei 2019 – de a comunica comunității chișinăuiene rezultatele științei, descoperirile, invențiile care asigură dezvoltarea umană și evoluția lumii. Comunicarea noastră cu publicul are un îndemn: să-i facem pe utilizatorii noștri să înțeleagă că știința descifrează misterele trecutului, provocările tehnologice ale prezentului, înțelege și demonstrează schimbările galactice și climatice pregătindu-ne de viitor.